Descriere
Gyros Doner 330gr
- Gyros Doner 330gr a fost importat în Atena în anii 1950 de imigranții din Orientul Mijlociu și grecii din Turcia, aceștia inspirându-se din tradițiile culinare turcești;
- o varietate greacă distinctă dezvoltată rapid, cu carnea înlocuită cu carne de porc și kebab servit cu sos tzatziki;
- mâncarea este cunoscută, de asemenea, prin numele său arab „shawarma” sau prin denumirea greacă „giroscoape”;
- donerul „rotit“ presupunea aşezarea cărnii, de miel sau de berbec, pe o ţepuşă învârtită deasupra focului, dar pe un fel de grill vertical, care nu lăsa zeama să se scurgă pe cărbuni, spre desosebire de cel orizontal.
- secretul gustului nu stă numai în marinata cu care sunt preparate fleicile, ci şi felul în care carnea de pe grill este tăiată de sus în jos cu o lamă specială, aşa încât flacăra să pătrundă carnea treptat, pe parcursul mai multor ore, timp în care grăsimea aromată se topeşte oferindu-i o savoare aparte;
- carnea tăiată a unui kebab Doner poate fi servită învelită într-o pâine prăjită cum ar fi lavash sau pită sau ca un sandwich în loc să fie servit pe o farfurie ;
- pe versiunea sandwich, carnea este servită, în general, cu roșii, ceapă cu sumac, castraveți murate și chili;
- marele secret al Gyros Doner 330gr este carnea proaspătă din care a fost pregătit;
- popularizarea în întreaga lume a dus la adaptări ale reţetei după gusturile localnicilor și condimetele locale;
- Ingrediente: carne de vită și oaie EU 92%, ceapă, proteină vegetală din soia, sare, amidon, cazeinat de sodiu (lapte), fibre din cartof, muștar, usturoi, cumin, extract de drojdie, stabilizator trifosfați și lactat de sodiu, regulator de aciditate – citrat de sodiu;
- Declarație nutritionala per 100g produs finit: valoare energetică 1404kJ/338kcal, grăsime 27.2g, din care acizi grași saturati 13g, glucide 1.0g, din care zaharuri 0.1g, proteine 22.4g, sare 1.0g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.