Gyros Doner 330gr

Nu este în stoc
fm015

49,90 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Gyros Doner 330gr – produs gata de servit – este atât de popular încât are propria sa zi mondială, 1 septembrie.

Stoc epuizat

Descriere

Gyros Doner 330gr

  • Gyros Doner 330gr a fost importat în Atena în anii 1950 de imigranții din Orientul Mijlociu și grecii din Turcia, aceștia inspirându-se din tradițiile culinare turcești;
  • o varietate greacă distinctă dezvoltată rapid, cu carnea înlocuită cu carne de porc și kebab servit cu sos tzatziki;
  • mâncarea este cunoscută, de asemenea, prin numele său arab „shawarma” sau prin denumirea greacă „giroscoape”;
  • donerul „rotit“ presupunea aşezarea cărnii, de miel sau de berbec, pe o ţepuşă învârtită deasupra focului, dar pe un fel de grill vertical, care nu lăsa zeama să se scurgă pe cărbuni, spre desosebire de cel orizontal.
  • secretul gustului nu stă numai în marinata cu care sunt preparate fleicile, ci şi felul în care carnea de pe grill este tăiată de sus în jos cu o lamă specială, aşa încât flacăra să pătrundă carnea treptat, pe parcursul mai multor ore, timp în care grăsimea aromată se topeşte oferindu-i o savoare aparte;
  • carnea tăiată a unui kebab Doner poate fi servită învelită într-o pâine prăjită cum ar fi lavash sau pită sau ca un sandwich în loc să fie servit pe o farfurie ;
  • pe versiunea sandwich, carnea este servită, în general, cu roșii, ceapă cu sumac, castraveți murate și chili;
  • marele secret al Gyros Doner 330gr este carnea proaspătă din care a fost pregătit;
  • popularizarea în întreaga lume a dus la adaptări ale reţetei după gusturile localnicilor și condimetele locale;
  • Ingrediente: carne de vită și oaie EU 92%, ceapă, proteină vegetală din soia, sare, amidon, cazeinat de sodiu (lapte), fibre din cartof, muștar, usturoi, cumin, extract de drojdie, stabilizator trifosfați și lactat de sodiu, regulator de aciditate – citrat de sodiu;
  • Declarație nutritionala per 100g produs finit: valoare energetică 1404kJ/338kcal, grăsime 27.2g, din care acizi grași saturati 13g, glucide 1.0g, din care zaharuri 0.1g, proteine 22.4g, sare 1.0g.

Informații suplimentare

Premiat

Meat Awards 2022

Culturi locale

Da

Healthy

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Gyros Doner 330gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pasiunea, dragostea pentru creșterea porcilor și doar doi porci au stat la baza drumului de succes și creativ al Fermei Mitsopoulos.
Aplicând metode inovatoare, procedând cu profesionalism și respectând nevoile consumatorului de produse de calitate și sigure, a fost creată carnea de marcă unică, alegând animale bine crescute și proiectând produse de mare valoare gustativă.
Ferma Mitsopoulos este un brand de mare valoare, cu viziunea și valorile companiei care decurg din respectul pentru oameni și mediu.

Creta este cea mai mare și cea mai populată insulă grecească. Cunoscută ca fiind centrul civilizației mionice, cea mai veche civilizație europeană, Creta este un paradis pe pământ, bucurându-se de o climă temperat mediteraneană și de un peisaj ce îmbină marea albastră și munții stâncoși. Cel mai important, însă, pentru gurmanzi este faptul că frumoasa insulă este locul de naștere al faimoasei diete cretane.

Dieta cretană a fost popularizată de profesorul Ancel Keyes, în urma studiului său numit Seven Countries Study (Studiul celor șapte țări) de la începutul anilor ‘60. Studiul exhaustiv a fost făcut pe oameni cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani din Creta și Corfu, cât și din alte 6 țări printre care Italia și Japonia. În 1990, 30 de ani mai târziu, majoritatea participanților din toate celelalte țări și regiuni nu se mai aflau, din păcate, printre noi. În Creta, în schimb, peste 50% din participanți erau încă în viață. Creta, un adevărat paradis pe pământ

Culturi Locale
Healthy Food