Descriere
Graviera maturată 5luni cu cimbru 150gr
- Graviera maturată 5luni cu cimbru 150gr cu cimbru aromat, o explozie de gust și savoare;
- o rețetă specială din care rezultă o brânză cu caracter special;
- combinați cu un vinul din soiul Roditis și vă veți bucura de un regal;
- puteți să o serviți pe un platou cu brânzeturi maturate sau în salate;
- vă recomandăm să o serviți cu fructe de sezon și marmeladă de citrice;
- se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios;
- brânza Graviera vine foarte aproape de feta ca cea mai populară brânză din Grecia;
- este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă până la profundă, mici găuri neregulate, o coajă tare și o aromă care variază de la ușor dulce și nucă la puțin picant;
- cea mai comună versiune cretană provine din lapte de oaie sau lapte de oaie amestecat cu o cantitate mică de lapte de capră;
- în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), graviera trebuie să conțină cel puțin 40 la sută grăsimi, cu un conținut de umiditate maximă de 38%. Acest lucru îi oferă un număr ridicat de calorii – aproximativ 110 pe o porție de 1 uncie;
- dar este și o sursă bună de calciu și proteine;
- Graviera, mai ales când este tânără, are gust dulce și de unt;
- versiunea de la Creta este cunoscută pentru un gust de caramel ars, iar graviera cu vârste mai lungi tinde spre o creștere mai mare;
- laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează îmbătrânirea;
- Graviera poate fi păstrată într-un recipient etanș la frigider pentru cel puțin câteva săptămâni, dar înfășurați-l mai întâi în brânză de bumbac și aduceți-l la temperatura camerei înainte de servire;
- Graviera poate fi înghețată în siguranță, deși textura nu va fi aceeași atunci când o decongelați. Folosește-l în câteva luni dacă îl pui la congelator;
- Graviera dezvoltă în mod natural o coajă dură în timpul îmbătrânirii, similară cu cea găsită pe o pană de parmezan bun;
- ingrediente: lapte pasteurizat de oaie și capră (până la 10%), sare, cimbru 1%, culturi, cheag.
- umiditate max. 38%, grăsimi minime în substanță uscată 40%.
- informații nutriționale la 100g: energie 413 kal/1714 kj, grăsimi 33 gr din care saturate 23 gr, carbohidrați 2,2 gr din care zahăr ˂ 0,50 gr, proteine 26 gr, sare 1 gr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.