Capere 330gr

Nu este în stoc
lu009

25,40 lei

Capere 330gr este popular în preparatele cu iz mediteranean iar gustul pregnant al caperelor poate transforma un preparat banal, într-unul inedit.

Stoc epuizat

Descriere

Capere 330gr

  • caperele reprezintă mugurii în curs de înflorire a plantei numită caper, un arbust de talie mică, ce crește din abundență în zona bazinului mediteranean, în țări precum Cipru, Italia, Grecia, dar și în unele regiuni din nordul Africii și din Asia;
  • se mai numește și trandafir Flanders, iar bobocii nerecoltați se transformă în flori superbe cu petale albe și stamine lungi, de culoare mov;
  • Capere 330gr este popular în preparatele cu iz mediteranean, gustul pregnant astringent al caperelor poate transforma un preparat banal, într-unul inedit;
  • mărimea redusă a acestora nu le face un deserviciu, din contră: cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai valoroase în bucătărie;
  • caperele nu se consumă în general proaspete, ci doar murate;
  • acești minunați boboci aromați sunt plini de fitonutrienți, antioxidanți şi vitamine este una dintre cele mai bune surse de quercetin şi rutin, două bioflavonide cu puternică acțiune antioxidantă;
  • quercetin-ul, care se poate găsi în cantitate mai mare doar în frunzele de ceai, are proprietăți anti-bacteriene, analgezice și anti-inflamatoare;
  • rutin-ul consolidează vasele capilare, ajutând la buna funcționare a sistemului circulator, și are, de asemenea, un efect de reducere a colesterolului de tip LDL;
  • mugurii picanți sunt de asemenea bune surse de vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, vitamina B3 și vitamina B2 , dar și de minerale: calciu, fier, cupru și potasiu;
  • caperele se comercializează conservate în oțet, ulei de măsline, saramura sau chiar sare;
  • după deschiderea borcanului, se vor păstra la frigider;
  • rareori sunt consumate ca atare, ci mai degrabă completează gustul salatelor, pastelor, supelor sau al sosurilor, sau pot garnisi feliile de pizza;
  • au un gust intens, așadar o cantitate relativ mică este suficientă pentru a îmbogăți savoarea mâncărurilor;
  • caperele pot fi introduse cu prudență în alimentația copilului, după vârsta de 1 an, datorită conținutului ridicat de sodiu, provenit din adaosul de sare folosit în conservarea caperelor;
  • ingrediente: apă, capere, oțet, sare;
  • declarație nutrițională per 100 gr produs finit: energie 129Kj/ 13Kcal, grăsimi 0,9g din care acizi grasi saturati 0,2g, glucide 1,7g din care zaharuri 0,4g, fibre dietetice 3,2g, proteine 2,9g, sare 2,5g.

Informații suplimentare

Greutate 0.600 kg
Culturi locale

Da

Healthy

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Vegan

Da

De post

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Capere 330gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cu cel mai mare respect față de moștenirea și tradiția noastră culinară, față de pământ și fructele sale, față de mâncare și destinatarii săi, cei de la Lagadas Farm realizăm legume murate umplute, legume murate simple și antipasti.
Ceea ce îi face să iasă în evidență pe piață este faptul își cultivă legumele în fermele proprii, fapt care asigură prospețimea și produsele de calitate superioară.
Un alt factor care îi face unici este că alege să nu folosească mașini, astfel că toată producția este realizată manual. Rezultatul acestei alegeri este că fiecare borcan este unic și include creativitatea echipei noastre. De-a lungul anilor, alte companii au încercat să le copieze rețetele secrete, aceasta fiind o dovadă a superiorității produselor și iau fiecare încercare ca o completare a calității noastre!

Salonic este al doilea cel mai mare oraș din Grecia și capitala culturală a acesteia. Jucând un rol important în regiune încă din antichitate, acesta este renumit pentru varietatea arhitecturii sale, viața culturala vibrantă și, nu în ultimul rând, bucătăria sa.
Bucătăria greco-macedoneană s-a născut aici, orașul fiind un punct de intersecție a 3 mari imperii, și atrăgând locuitori de culturi variante. Pe lângă preparate tradiționale, cum ar fi bougatsa sau meze, Salonic este cunoscut ca fiind orașul în care s-a născut frappe-ul.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic
Produs de post
Produs vegetarian Vegan