Descriere
Cafea grecească fără cofeină 200gr
- Cafea grecească fără cofeină 200gr este făcută din boabe de cafea Arabica, ce sunt măcinate până devin o pudră fină;
- astfel, această cafea eliberează o concentrație mai mare de antioxidanți decât cafeaua obișnuită;
- combinația între fierbere și măcinare fină îi dau cafelei grecești superputeri;
- cafeaua grecească este fiartă;
- metoda fierberii a apărut în Yemen, în timpul antichității, înainte de apariția filtrării cafelei;
- fierberea cafelei se practică și în Turcia și în Orientul Mijlociu;
- această metodă de fierbere creează o spumă pe care grecii o numesc kaimaki, ce dă cremozitate și consistență cafelei;
- procesul de fierbere al cafelei extrage mai mulți nutrienți din boabele de cafea decât metoda filtrării;
- potrivit studiului, cei care beau cafea grecească au vasele de sânge mai sănătoase;
- în Grecia, cafeaua este consumată de trei, până la cinci ori pe zi, în ceșcuțe mici;
- în general, fiecare ceașcă conține puțin peste 100 mg de cafeină, ceea ce înseamnă o cană și jumatate de cafea obișnuită;
- cafeaua grecească se soarbe încet, în compania familiei și a prietenilor, în jurul meselor de acasă ori în cafenele;
- reduce stresul și îmbunătățește sănptatea cardiovasculară;
- în plus, grecii au o dietă mediteraneană, bogată în pește, ulei de măsline, fructe și legume;
- toate acestea contribuie la o bună sănătate a inimii;
- dacă ești unul dintre cei care nu pot ieși din casă fără să bea o cafea dimineața, cu siguranță te-ai întrebat, cel puțin o dată, de ce există oameni care beau cafea fără cofeină sau decofeinizată.
- parcă n-are logică, nu?
- adevărul este că sunt multe motive – și multe legitime – pentru care cineva schimbă cafeaua cu cafeaua fără cofeină;
- de exemplu, femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care suferă de stări de anxietate, care au devenit sensibile la cafea sau cei care, efectiv, vor să se bucure de gust, fără efectele stimulatoare ale cafeinei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.