Brânză mizithra picantă 100gr

În stoc
bg049-1

12,49 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Brânză mizithra picantă este o brânză tradițională grecească nepasteurizată făcută din zer de oaie și/sau capră și se crede că este strămoșul tuturor brânzeturilor grecești din zer.

Vrei sa te sunam?

Descriere

Brânză mizithra picantă 100gr

  • Brânză mizithra picantă 100gr este o brânză tradițională grecească nepasteurizată făcută din zer de oaie;
  • aceasta a fost fabricat în Grecia de mii de ani și se crede că este strămoșul tuturor brânzeturilor grecești din zer;
  • există două forme de Mizythra, proaspete și uscate;
  • în Cipru, brânza similară este cunoscută sub numele de Anari;
  • laptele premium folosit este cel mai important ingredient din brânza Myzithra, oferind un gust unic;
  • se folosește exclusiv lapte proaspăt grecesc de capră;
  • provine din turme mici alese de animale cu rasă liberă, pășunat în anumite zone din sudul Euboeei și al Greciei continentale, oferind cantități mici de lapte, dar de o calitate mai bună;
  • procesul de producție combină în mod ideal tehnicile tradiționale cu cerințele de astăzi;
  • tradițional este făcută din lapte crud de oaie sau de capră;
  • metodă producere mizithra: laptele se aduce la fierbere lent timp de câteva minute și apoi se coagulează prin adăugarea de cheag sau zer dintr-un lot anterior sau, o substanță acidă, cum ar fi ca suc de lămâie, oțet sau chiar o crenguță de smochin; de îndată ce s-a format caș, se atârnă pentru a se scurge, iar după câteva zile, mizithra formează o masă dulce, umedă, moale, modelată în forma pungii suspendate, cu fundul rotunjit și vârful conic, încrețit – aceasta este „mizithra proaspătă” sau „dulce”și poate fi consumată ca atare sau  coptă în plăcinte;
  • mizhitra este brânză moale, albă ca zăpada, cremoasă și umedă;
  • mizithra, are un gust aproape dulce și lăptos și este o brânză la care nu se adaugă sare;
  • mizithra se consumă ca desert cu miere sau ca meze cu măsline și roșii;
  • se poate folosi ca brânză de masă, precum și în salate, produse de patiserie și la copt, în special în plăcinte cu brânză și pe pita Sfakiani (plăcintă din regiunea Sfakia);
  • în forma sa sărată, învechită, este considerată brânza de ras prin excelență a bucătăriei grecești și este potrivită în special pentru stropirea pastelor fierbinți;
  • ingrediente: lapte de oaie, sare, piper roșu deshidratat;
  •  informații nutriționale: energie 1208Kj/299Kcal, grăsimi 18,5g din care saturate 12,8g, carbohidrați 5,8g din care zahăr 5,8g, proteine 25g, sare 4,6g.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Pret la 100 gr.

10,87 lei

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Brânză mizithra picantă 100gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întotdeauna fideli valorilor, de trei generații Kostarelos produce brânza și lactatele fine în propriile unități. Când au început producția de brânzeturi în 1937, tot ce aveau era lapte de bună calitate și o mână de rețete tradiționale; cele două elemente de bază care până astăzi stau la baza gustului excepțional al produselor Kostarelos.
Făcând cele de mai sus cu un pas mai departe, Kostarelos caută în mod constant idei noi, aducând creativitatea și experiența tehnică, pentru a crea arome autentice și de înaltă calitate. În același timp, căută și formează relații și colaborări pe termen lung cu fermieri și mici producători artizani greci, care împărtășesc filozofia Kostarelos.
Așa aducem cele mai bune produse la masa ta!

Markopoulo este un oraș din Grecia, care este situat la poalele sud-estice ale Muntelui Ainos, la aproximativ 250 m altitudine. Comunitatea este formată din satele Markopoulo (populație 85 în 2011), Kateleios (popoulație 36) și satul de plajă Kato Kateleios (populație 156). Markopoulo este situat la 1 km est de Chionata, la 2 km vest de Kateleios, la 2 km nord-vest de Kato Kateleios, la 6 km vest de Skala și la 9 km sud-vest de Poros.
Golful Katelios este un sit marin Natura 2000 desemnat. Datorită apelor puțin adânci ale golfului și a averselor de recif împrăștiate, fluxul de apă de mare este mai lent decât apele înconjurătoare, ceea ce îl face un habitat ideal pentru iarba de mare protejată Posidonia oceanica, care ocupă o parte semnificativă a golfului. Plaja mounda, la est de golf și la o distanță scurtă de Katelios este o zonă de cuibărit pentru țestoasele Loggerhead (Caretta caretta).

Culturi Locale
100% Natural
Nemodificat Genetic