Brânză Feta PDO Brine 200gr

Nu este în stoc
ft018

27,90 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Brânză Feta PDO Brine 200gr, brânză din lapte de oaie și capră pasteurizat, în vârstă de cel puțin 2 luni. Singura insulă din Grecia, unde sărarea mării și condițiile climatice speciale ale insulei fac un gust ușor deosebit și o aromă bogată.

Stoc epuizat

Descriere

Brânză Feta PDO Brine 200gr

  • Brânză Feta PDO Brine 200gr este din lapte de oaie și capră pasteurizat, în vârstă de cel puțin 2 luni;
  • singura insulă din Grecia, unde sărarea mării și condițiile climatice speciale ale insulei fac un gust ușor deosebit și o aromă bogată;
  • o completare necesară pentru majoritatea meselor, un sinonim pentru vară, unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteraneene;
  • este folosit pe scară largă în mâncăruri tradiționale savuroase și deserturi;
  • feta poate fi inclusă pe un platou cu brânză sau sfărâmată pe o salată tradițională grecească, topită pe pizza sau plăcintă;
  • are un gust delicios cu ulei de măsline, ardei roșii prăjiți și legume la grătar;
  • Brânză Feta PDO Brine 200gr este una dintre cele mai vechi brânzeturi grecești care au fost produse în Grecia din cele mai vechi timpuri, de aceea are statutul de PDO (denumire de origine protejată) ;
  • această brânză este, în general, făcută dintr-un amestec de lapte de oaie și de capră;
  • punerea în aplicare detaliată a standardului de specificație Feta P.D.O. în conformitate cu reglementarea relativă și cu cerințele legislației elene și ale organizației de certificare (ELGO-DIMITRA) este o condiție prealabilă pentru protecția sa continuă de către Uniunea Europeană;
  • brânza făcută din lapte de oaie și capră a fost comună în estul Mediteranei din cele mai vechi timpuri;
  • în epoca bronzului, brânza a fost probabil printre alimentele sărate expediate pe mare în borcane ceramice și astfel brânzeturile albe coagulate în cheag, similare cu feta, ar fi putut fi expediate în zer, dar nu există dovezi directe în acest sens;
  • în Odiseea, Homer descrie modul în care Polyphemus face brânză, deși nu spune nimic despre proces. Într-adevăr, Polyphemus l-a depozitat și uscat în rafturi de răchită, rezultând probabil, potrivit lui Paul S. Kindstedt, într-o brânză cu coajă similară cu pecorino și caprino modern, mai degrabă decât cu feta.  E.M. Antifantakis și G. Moatsou, pe de altă parte, constată că brânza lui Polyphemus a fost „fără îndoială strămoșul Fetei moderne”;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1404Kj/ 339Kcal, grăsimi 30g din care acizi grași saturați 21,6g, glucide 0,4g din care zaharuri  0.4g, proteine 17g, sare 2,2g.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Healthy

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Brânză Feta PDO Brine 200gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Totul a început când bunicul lui Stamatis Proikas s-a întors în Sohos de pe Muntele Athos, unde a învățat arta brânzei de la călugări. Și-a făcut imediat prima turmă pentru a dezvolta producția de lapte. Nepotul Stamatis a continuat întreprinderea bunicului său în efortul său de a-și întreține familia tatălui orfan. În Grecia postbelică, Stamatis a decis să înființeze prima fabrică de lapte profesională în 1962, ținând cont de faptul că piața din Salonic apreciate și recunoștea deja kasseri-ul care se producea în Sohos. Conform legislatiei in vigoare, kasseri-ul care a fost produs, a fost denumit dupa producator iar termenul KASSERI CHEESE PROIKAS SOHOS ramane denumirea produsului pana in prezent. În 1979, fiica lui Stamatis Proikas, Eleni, care aparține celei de-a treia generații a familiei, a preluat compania și ea continuă să o conducă până astăzi. De asemenea, fiicele ei acționează cu succes în companie deschizând noi perspective pentru dezvoltarea și evoluția continuă a acesteia.

Este o comunitate și o fostă municipalitate din unitatea regională Salonic, Grecia. De la reforma administrației locale din 2011, aceasta face parte din municipalitatea Lagadas, din care este o unitate municipală. Comunitatea Sochos se întinde pe o suprafață de 153.042 km în timp ce unitatea municipală respectivă se întinde pe o suprafață de 281.518 km
Sochos se află pe un platou la o altitudine de aproximativ 600 m deasupra nivelului mării, adică la 15 km nord de Lacul Volvi. Zona de pădure din Muntele Vertiskos începe la marginea așezării.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic