Brânză Bio Ladotyri PDO 100gr

În stoc
bg016-1

22,53 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Brânză Bio Ladotyri PDO este o brânză cu denumire de origine protejată preparată în mod tradițional din Grecia. Se combina perfect in salate cu legume, ton și ulei de măsline.

Vrei sa te sunam?

Descriere

Brânză Bio Ladotyri PDO 100gr

  • Brânză Bio Ladotyri PDO este o brânză cu denumire de origine protejată preparată în mod tradițional din Grecia;
  • se combină perfect în salate cu legume, ton și ulei de măsline;
  • este fabricată pe insula Lesbos din insulele din nordul Mării Egee și a fost produs din cele mai vechi timpuri;
  • numele său este preluat din cuvintele grecești -ulei și brânză-deoarece procedura tradițională folosită la prepararea acesteia presupune menținerea ei mai mult timp în ulei de măsline;
  • brânză Bio Ladotyri se face într-un mod destul de artizan, presând-o manual și lăsând-o să se matureze în forme speciale timp de cel puțin trei luni, după aceea este depozitată în ulei de măsline ;
  • brânza Ladotyri are un gust ușor picant;
  • brânza se face cu lapte de ovine sau cu un amestec de lapte oaie și capră, acesta din urmă fiind 30%;
  • brânza este un aliment pe bază de lapte care este produs în arome, texturi și forme variate;
  • sunt produse sute de tipuri de brânză din diferite țări;
  • stilurile, texturile și aromele lor depind de originea laptelui (inclusiv dieta animalului), dacă au fost pasteurizate, conținutul de grăsimi din unt, bacteriile și mucegaiul, prelucrarea și îmbătrânirea;
  • creșterea animalelor și producția de brânză (împreună cu creșterea măslinelor) sunt foarte importante pentru sectorul agricol al insulei Lesbos;
  • brânza DOP în sine „este un produs emblematic pentru populația locală cu puternice conotații culturale;
  • Ladotyri înseamnă „brânză uleiieră” în limba greacă; o astfel de metodă de conservare a fost comună până când frigiderele de uz casnic au devenit comune în anii 1960 și 1970;
  • brânza ladotyri este o brânză tare cu gust puternic și aromă plăcută;
  • versiunea de masă a brânzei se numește Graviera, pentru care consumul a scăzut din 1998 până în 2005. Cererea pentru produsul DOP a crescut în aceeași perioadă;
  • este considerată un aperitiv ideal alături de uzo, tsipuro și vin;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 970Kj/ 233Kcal, grăsimi 20g din care acizi grași saturați 15,7g, glucide 0,2g din care zaharuri  0,1g, proteine 13,1g, sare 5g.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Healthy

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Produs Ecologic

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Brânză Bio Ladotyri PDO 100gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înființată în 2015, MYSTAKELLI DAIRY PRODUCTS Co. este situată în Mandamados, insula Lesvos. Continuă tradiția începută în 1962 de Stratis MYSTAKELLIS în fabrica sa tradițională de brânzeturi, care ulterior a fost extinsă de fiul său Giannis. Produsele lor sunt acum fabricate în noua instalație modernă, folosind experiența îndelungată și cunoștințele acelorași oameni care, de un număr mare de ani și cu îmbunătățiri continue, au oferit consumatorilor calitatea constantă, recunoscută a produselor MYSTAKELLI.Fabrica de brânzeturi cu o capacitate anuală de 250 de tone de brânzeturi moi și tari este considerată o mică fabrică tradițională de brânzeturi .
Mediul pământului binecuvântat din Lesvos, climatul său mediteranean blând, flora bogată, fără pesticide, formată din plante și ierburi diverse, soarele său nesfârșit, oile și caprele ale unei rase speciale de Lesvos din zona Mandamados, oferă lapte de calitate premium, cu arome și caracteristici gustative unice.
Combinația de materii prime de calitate premium, experiența îndelungată și tradiția, efortul constant pentru dezvoltare și inovare și respectarea strictă a tuturor regulilor privind igiena în timpul producției, depozitării și distribuției produselor, rezultă în produse MYSTAKELLI de înaltă calitate nutritivă cu aromă și gust unic.

Lesbos (greacă Lesvos (Λέσβος), turcă Midilli Adası) este o insulă greacă din Marea Egee. Face parte din Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație de aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.
Locuitorii insulei se numesc lesbieni. Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.
Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Culturi Locale
Ecologic
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic