Baklava cu fistic 260 gr

Nu este în stoc
DP034

56,60 lei

Baklava cu fistic 260 gr baclava artizanală, după o rețetă tradițională, cu faimosul fistic din insula Eghina;

Stoc epuizat

Descriere

Baklava cu fistic 260 gr

  • Baklava cu fistic 260 gr artizanală, după o rețetă tradițională, cu faimosul fistic din insula Eghina;
  • foi întinse artizanal, cu unt, coapte îndeajuns pentru a fi crocante, însiropate și super aromate;
  • fără conservați, fără coloranți sau aditivi alimentari;
  • fisticul ajută la menținerea greutății corporale ;
  • fapt datorat prezenței din belșug atât a unor proteine și grăsimi sănătoase;
  • fisticul conține fibre alimentare care determină un grad ridicat de sațietate, ajutându-te să te simți sătul și plin de energie o perioadă mai lungă de timp;
  • fisticul conține vitamina B6, cupru, gama – tocoferol, magneziu, mangan, potasiu, aminoacidul L-arginină și este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase;.
  • se face un aluat de placintă și se întinde foaia foarte subțire;
  • după ce s-a uscă, se taie în bucăți de mărimea tăvii în care le vom coace, se unge tava cu unt, se așează 3-4 foi stropite între ele cu unt, se presară un strat subțire de nuci tocate;
  • se pune o foaie de aluat, se stropește cu unt și iarăși se presară nuci;
  • se repetă până am terminat toate foile, rezervând pentru a așeza apoi deasupra, 3-4 foi frumoase, pe care le ungem între ele cu unt;
  • se înmoaie un cuțit în unt fierbinte și se taie plăcinta în lung și în lat, formând dreptunghiuri de vreo 5/ 7 cm;
  • se toarnă în lungul tăieturilor, cât și pe margini, câteva linguri de unt topit care să pătrundă până la fund;
  • se dă la cuptor la foc foarte moale, ținându-se cam o oră, iar când începe să se rumenească, se toarnă deasupra un sirop făcut din zahăr, apă și vanilie;
  • se mai lasă la cuptor câteva minute, până ce a pătruns tot siropul;
  • se scot baclavalele pe o farfurie și se mai toarnă deasupra puțin sirop;
  • sunt mai gustoase când sunt pregătite cu o zi sau două înainte de a fi servite;
  • ingrediente: foaie Beirut, fistic, zahăr, unt, cremă de lapte, glucoză, biscuit (făină de grâu, apă, amidon de porumb, sare), scorțișoară, vanilie, arome;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 403Kal, grăsimi 37,07g din care acizi grași saturați 8,26g, glucide 45,3g din care zaharuri 26,7g, proteine 5,56g.

 

Informații suplimentare

Greutate 0.350 kg
Culturi locale

Da

Healthy

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Zahar

Alb

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Baklava cu fistic 260 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De mai bine de 60 de ani, Aiakeion creează și produce produse unice cu arome de neuitat!
Astăzi, Alexandros și Michalis, a treia generație de la celebra patiserie Aiakeion, produc o serie de produse noi, cu o textură catifelată sau crocantă, bazate pe faimosul și hrănitor fistic al Aeginei și altele.
Cunoștințele, experiența, grija, creativitatea și munca grea le mențin de vârf.
Toate materiile prime pe care le folosim provin de la producători greci.
Consumul de oleaginoase este un mod excelent de a mânca, ceea ce contribuie la creșterea vitaminelor, proteinelor și nutrienților, Aiakeion procesând cât mai puțin oleaginoasele atât cât să capete arome distinctive dar să le păstreze intacte calitățile de super-alimente excelente pentru întreaga familie și bineînțeles pentru sportivi.

În mitologia greacă, Aegina era o fiică a zeului râului Asopus și a nimfei Metope. Ea a născut cel puțin doi copii: Menoetius de Actor și Aeacus de zeul Zeus. Când Zeus a răpit-o pe Aegina, el a dus-o la Oenone, o insulă aproape de Attica. Aici, Aegina a născut pe Aeacus, care avea să devină mai târziu rege al Oenonei; de atunci, numele insulei era Aegina.
Aegina era locul de adunare al Myrmidons; în Aegina s-au adunat și s-au antrenat. Zeus avea nevoie de o armată de elită și la început a crezut că Aegina, care la vremea respectivă nu avea niciun lucuitor, era un loc bun. Așa că a schimbat niște furnici (greacă antică: Μυρμύγια, Myrmigia) în războinici care aveau șase mâini și purtau o armură neagră. Mai târziu, Myrmidonii, comandați de Ahile, au fost cunoscuți ca cea mai temătoare unitate de luptă din Grecia.
În prezent, insula situată între Atena și Peloponez este o importantă destinație turistică și este recunoscută pentru agricultură, viticultură și îndeosebi ca locul de unde provine cel mai bun fistic din lume.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic