Ulei de măsline

Ulei de măsline
Uleiul de măsline grecesc vine cu avantajul cunoașterii de mii de ani al artei cultivării măslinului și al meșteșugului obținerii uleiului de măsline.
Grecii antici sunt cei care au descoperit calitățile binefăcătoare ale arborelui de măslin şi l-au transformat dintr-un arbust sălbatic în cel mai rodnic copac, răspândind în întreaga lume antică gustul și calitățile deosebite ale “sucului de măsline”.
Conform descoperirilor arheologice, colectarea măslinelor comestibile și sălbatice a fost practicată în zona Mării Egee încă din epoca neolitică. Cele mai vechi mostre de polen de măsline descoperite până acum pot fi datate la sfârșitul epocii neolitice și provin din Creta și Beoția. Frunze fosilizate de 50000 de ani ale Măslinului European au fost descoperite în insulele: Nisyros, Cyme și Santorini.
În Grecia antică, măslinele ocupau un loc important atât în alimentația cetățenilor, cât și în economia orașului.
În afară de alimente, uleiul de măsline a fost folosit și ca ingredient de bază în fabricarea produselor de înfrumusețare, a parfumurilor și ca combustibil pentru lămpi. Această utilizare încă supraviețuiește în micile lămpi devoționale cu ulei (kandilia) folosite în numeroasele lăcașuri de cult atât de numeroase în toată Grecia.
Clima caldă din Grecia, briza mării, relieful muntos și dragostea oamenilor pentru măslini, aduc un plus de savoare și calitate uleiului de măsline.
Majoritatea livezilor de măslini din Grecia produc o recoltă organică-biologică pentru că fermierii folosesc același fertilizator natural pe care îl foloseau bunicii lor.
Testul calității pentru ulei de măsline adus de Greek Taste este gustul, puritatea și consistența acestuia.

Afișez 1 - 12 din 25 de rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre

Afișez 1 - 12 din 25 de rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre