Fara gluten

Produse fara Gluten

Ciocolata este un produs alimentar obținut din păstăi de cacao prăjite și măcinate, care este disponibil sub formă de lichid, solid sau pastă, pe cont propriu sau ca agent aromatizant în alte alimente. Cacaoa a fost consumată într-o anumită formă de la cel puțin civilizația Olmec (secolele 19-11 î.Hr.), iar majoritatea populației mesoamericane – inclusiv mayașii și aztecii – au făcut băuturi din ciocolată.

Unii producători oferă procentul de ciocolată pe eticheta care menționează procentul de „cacao”. Aceasta se referă la procentul combinat atât de cacao solidă, cât și de unt de cacao în bar, nu doar la procentul de cacao solidă. Marca belgiană de certificare AMBAO indică faptul că nu au fost utilizate grăsimi vegetale non-cacao la fabricarea ciocolatei.

Ciocolata a fost preparată ca băutură in aproape toată istoria sa. De exemplu, o navă găsită într-un sit arheologic Olmec de pe coasta Golfului Veracruz, Mexic, datează pregătirea ciocolatei de către popoarele pre-Olmec încă din 1750 î.Hr. Pe coasta Pacificului din Chiapas, Mexic, un sit mokayaarchaeologic oferă dovezi ale băuturilor de cacao datând chiar mai devreme, până în 1900 î.Hr.

Produse fara Gluten

Se pot distinge mai multe tipuri de ciocolată. Ciocolata pură, neîndulcită, adesea numită „ciocolată de copt”, conține în primul rând cacao solidă și unt de cacao în proporții diferite. O mare parte din ciocolata consumată astăzi este sub formă de ciocolată dulce, care combină ciocolata cu zahărul.

Aproximativ două treimi din cacaoa din întreaga lume este produsă în Africa de Vest, 43% provenind din Coasta de Fildeș, unde, începând cu 2007, munca copiilor este o practică obișnuită pentru obținerea produsului. Potrivit World Cocoa Foundation, în 2007, aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume au depins de cacao ca sursă de trai

Afișez toate cele 12 rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre

Afișez toate cele 12 rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre