Pie și napolitană

Pie si Napolitane

Delicatese de tot felul și pentru toate gusturile, realizate de mici întreprinderi după rețete tradiționale, îmbogățite cu ingrediente și arome inovatoare care aduc un plus de savoare.

Cele mai bune lucruri în viață sunt adesea transmise de la o generație la alta, iar rețetele grecești sunt dovada vie a acestui lucru! Plăcinta (pita) este o pastilă grecească stratificată, realizată cu straturi de filo unt și umplută cu o brânză, carne tocată, spanac, praz, pui etc.

Există literalmente sute de tipuri diferite de plăcinte. Unele sunt dreptunghiulare, unele încolăcite, altele în formă de bastoane, iar altele pliate în triunghiuri mici. Unele sunt sărate, altele sunt dulci. Fiecare regiune greacă are o formă de plăcintă făcută din brânză locală combinată, eventual, cu verdeață locală. Cea mai faimoasă regiune pentru plăcintele grecești este probabil regiunea muntoasă nord-vestică a Epirului.

Mizithropitakia dulce clasică, tradițională și populară, delicatesă populară pentru Creta rurală, dar și urbană, pe care gospodinele au făcut-o și o fac în multe aspecte ale vieții sociale, și mai ales în sărbătorile pascale cu plăcinte cu brânză cretană savuroase și dulci.
O drojdie simplă rulată în mașină – pentru o procedură mai ușoară – mizithra locală proaspătă și servită cu miere sau zahăr pudră și scorțișoară.

Pie si Napolitane

În interiorul acestei „frunze” pliate sau între două sau mai multe dintre ele, obțineți practic orice, de la brânză, la carne sau cârnați și de la legume la pești mici, toate combinate cu ulei de măsline și ouă; sau o compilație a tuturor acestora; sau pur și simplu cremă cremă dacă doriți să faceți un fel de desert. Apoi puneți ansamblul complet în cuptor și îl coaceți până când este crocant la exterior, dar totuși umed în interior – un set savuros de arome în arome.

Afișez toate cele 6 rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre

Afișez toate cele 6 rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre