Brânzeturi

Brânzeturi

Deoarece Grecia are o tradiție veche de un secol în ceea ce privește fabricarea brânzeturilor, veți fi surprinși să descoperiți că brânza grecească include mai mult decât feta. Iată care sunt delicioase brânzeturi grecești pe care ar trebui sa le încerci.

Cea mai faimoasă brânză grecească, feta. Fabricată cu lapte de oaie și capră, brânza feta este maturată timp de câteva săptămâni înainte de a fi depozitată în butoaie de saramură timp de cel puțin două luni înainte de a fi trimisă către consumatorul final, unde este tăiată și vândută. Producătorii recomandă a fi depozitată în saramură sau într-o soluție de lapte sărat pentru a asigura o hidratare adecvată.

A doua cea mai populară brânză din Grecia este graviera, o brânză în formă de roată făcută dintr-un amestec de lapte de capră și oaie. Este produs în mai multe regiuni ale națiunii, și anume Creta, Lesbos, Naxos și Amfilochia, fiecare zonă având propriile caracteristici. De exemplu, graviera din Creta este fabricată din lapte de oaie, se mauturează timp de cel puțin cinci luni și are o aromă ușor dulce, în timp ce graviera de la Naxos este făcută în primul rând cu lapte de vacă.

Brânza, kasseri este o brânză semi-tare făcută din lapte de oaie și capră. Această brânză galben-pal are o textură moale, stringy și necesită lapte nepasteurizat pentru a obține textura corectă. În vârstă de opt luni, este o brânză deosebită folosită pentru sandvișuri, saganaki sau produse de patiserie.

 

Afișez 1 - 12 din 45 de rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre

Afișez 1 - 12 din 45 de rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre