Premiat

Produse premiat

Un obicei tradițional și încântător grecesc este oferirea de dulciuri in  lingură oaspeților ca simbol al ospitalității. Ele se numesc dulciuri in lingură, deoarece dimensiunea obișnuită de servire este o linguriță bine umplută. Legenda spune că atunci când a început obiceiul, toată lumea și-a luat dulcele din același castron pentru a se asigura că este sigur pentru toți să mănânce… nu otrăvit.

Grecii antici savurau combinații de nuci și fructe cu îndulcitori precum mierea și petimezi (melasa de struguri). Cu toate acestea, în perioada otomană, când zahărul era mai ușor disponibil, conservele siropoase de fructe, coji, nuci și, uneori, legume au devenit bine cunoscute. Dulciurile in linguriță au fost preferatele pașei turcești (guvernatorii) în timpul ocupației otomane a Greciei și au devenit o parte a experienței culinare grecești.

Este imposibil să oferiți o singură rețetă pentru toate dulciurile cu linguriță. Măsurătorile lichidelor și zahărului variază în funcție de tipul de fructe sau legume utilizate. Ele nu sunt la fel de dense ca gemul sau jeleul. Fructele ar trebui să rămână ferme și să stea într-o piscină frumoasă de sirop suficient de groasă pentru a acoperi o lingură.

Produse premiat

Insula Chios are mai multe specialități de dulceata, inclusiv portocale și lămâie Blossom Lingura dulce. Acest dulce este făcut dintr-o combinație de flori de portocale și lămâie, mandarină atunci când este disponibil, zahăr, apă și suc de lămâie. O altă specialitate insulă numită submarin. Masticul, o substanță lipicioasă translucidă similară cu seva copacilor, este combinat cu zahăr, suc de lămâie și apă. Servit pe o lingură scufundată în apă rece, este un tratament special.

Afișez toate cele 12 rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre

Afișez toate cele 12 rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre