Raw

Produse Raw

Încă de acum 3500 de ani, în Grecia antică s-au descoperit calitățile binefăcătoare ale arborelui de măslin și ale uleiului extra-virgin de măsline. Astfel grecii antici au transformat măslinul dintr-un arbust sălbatic în cel mai rodnic copac, au descoperit gustul și calitățile deosebite ale “sucului de măsline” și au răspândit în întreaga lume antică acest produs extrem de apreciat.

Ca simbol, măslinul este asociat cu Grecia și reprezintă pace, prosperitate, fertilitate, înțelepciune, speranță, victorie, glorie și divinitate.
În zilele noastre uleiul extravirgin de măsline este recunoscut la nivel international ca parte a Dietei Mediteraneene şi a fost dovedit ştiinţific că are acţiune atioxidantă, antiinflamatorie, protectoare a sistemului cardio-vascular şi hidratantă a epidermei.

Produse Raw

Măslinii au prima floare după 4 ani de la plantare. Iar prima recoltă o veți avea după 10-15 ani. Ce culoare vor avea măsinele? Verzi? Negre? Poate chiar mov? Răspunsul e simplu: măslinele verzi sunt cele recoltate când încă nu sunt complet coapte. Cu cât sunt mai coapte, cu atât sunt mai închise la culoare, până la negru. Măslinele verzi au un gust puternic, iar cele negre au o ușoară aromă picantă. Savoarea lor este puternic influențată și de momentul marinării lor după ce au fost culese.

Măslinele pot fi gustoase, însă nu e recomandat să le mâncați direct din arbore! Măslinele trebuie să fie prelucrate după ce sunt recoltate pentru a deveni comestibile. Măslinele negre sunt bogate în grăsimi, dar cea mai mare parte din ele sunt nesaturate și pot fi foarte bune pentru sistemul cardiovascular. Grecia recomandă cetățenilor săi să mânânce cel puțin 7 măsline pe zi. Produse din masline sunt întotdeuana binevenite într-o salată, în antreuri reci, pentru tapas, pe o pizza.. dar mai ales într-un Martini!

 

Afișez 1 - 12 din 120 de rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre

Afișez 1 - 12 din 120 de rezultate

Ordonează Filtrează Aplică filtre